Krioneri: gradska plaža Parge

Krioneri: gradska plaža Parge

Gradska plaža Krioneri se nalazi u samoj Pargi, a u njenom zaleđu postoji veći broj kafića i taverni u kojima možete pronaći osveženje i iznajmiti ležaljke i suncobrane.

Kako Parga nije letovalište prilagođenu džepu prosečnog srpskog turiste, nekoga će verovatno iznenaditi podatak da se u julu i avgustu set ležaljki i suncobrana na Krioneri naplaćuje 8€.

Postoji i deo namenjen kupačima sa svojom opremom, ali je on mali i savetujemo raniji jutarnji dolazak na plažu za zauzimanje mesta.

More je duboko i lepo, a plaža ima sitan šljunak i kamenčiće pri pojasu kod obale dok je sitan beli pesak na suprotnoj strani.

Preko puta plaže se nalazi simbol Parge i čuveno ostrvce Device Marije do kog možete doplivati, doći do njega pedolinom, a nekada čak i prepešačiti kada je nivo mora dovoljno nizak.

Imajte na umu da je Krioneri gradska plaža i budite spremni da na njoj može da bude velika gužva čak i u septembru.

Alternativa može biti Piso Krioneri koja je od Krioneri plaže odvojena rtom, zatim predivna i prostrana plaža Valtos, možda još lepša Lihnos plaža ili ako imate automobil i spremni ste da istražujete dalje, bilo koja od ostalih plaža koje se nalaze u prečniku od 30km od Parge.

Agape Tim

Оставите одговор