Lassi, Kefalonija

Lassi, Kefalonija

Lassi je jedno od prvih mesta na Kefaloniji u kojem je počeo da se razvija turizam, a danas važi za najpopularnije letovalište na ostrvu.

Ako uzmemo u obzir njegove veoma lepe peščane plaže i blizinu aerodroma i grada, potpuno je razumljivo zašto je Lassi jedno od najpopularnijih letovališta Kefalonije, posebno među porodicama sa decom. U pitanju je malo šarmantno mesto pored mora sa dosta restorana, kafića, marketa i prodavnica suvenira. 

Nalazi se samo tri kilometra južno od glavnog grada Kefalonije – Argostoli.

Ako od letovanja u Grčkoj očekujete sve one uobičajene pogodnosti – odlične plaže, kristalno plavo more, vodene sportove, barove, taverne, kao i širok spektar restorana, onda je Lassi idealan izbor za vas.

Lassi plaže

Lassi ima dve odlične prostrane i duge peščane plaže Platis Gialos i Makris Gialos, koje osim što su bezbedne za decu, obezbeđuju i dobru ponudu sadržaja, uključujući vodene sportove, ležaljke, bar na plaži i tuševe. Prelazak iz plićaka u dubinu je postepen.

Makris Gialos plaža miriše na borovu šumu i okružena je sa dosta zelenila, a pesak je zlatan i mekan. 

Nedaleko od ove dve plaže postoji nekoliko malih zaliva i divljih uvala koje pružaju privatnost i uživanje u veoma čistom i lepom moru.

Lassi nema svoje šetalište pored mora. U večernjim satima turisti koji žele nešto više od noćnog života, mogu peške ili taksijem otići do Argostolija.

Oblast Lassi inače važi za najbolju bazu za istraživanje ostrva, a zalasci sunca u njemu su nezaboravni.

Lassi smeštaj

Ako planirate odmor na Kefaloniji i želite rezervirati smeštaj u oblasti Lassi, izbor je zaista veliki i raznovrstan za svačiji budžet. Na našem sajtu možete pronaći jeftine apartmane i studija na Kefaloniji blizu plaže, apartmane i hotele sa bazenom.

Ako planirate letovanje na Kefaloniji tokom top sezone nemojte čekati poslednji trenutak da rezervišete.

Pogledajte i ostale korisne tekstove u našem mini vodiču za ostrvo Kefalonija.

A.Ilic

Оставите одговор