Leptokarija

Leptokarija

Leptokarija je jedno od najprometnijih mesta na Olimpijskoj rivijeri, udaljena oko 95 km od Soluna i 25 km od Katerinija. Ima oko 4000 stalnh stanovnika i nalazi se ispod planine Olimp gde se susreću planinska i morska vazdušna struja.


U Leptokariji turisti mogu da pronađu sve potrebne sadržaje za odmor – hotele, restorane, kafiće, apoteke, barove i prodavnice, a našu preporuku za povoljan smeštaj u Leptokariji pogledajte ovde.

Na ovom području se nalaze neke arheološke iskopine i pećina gde se prema legendi rodio Orfej.

Plaža u Leptokariji je peščano-šljunkovita, sa ležaljkama i suncobranima od barova na plaži. Voda je plitka i zato je ovo mesto idealno za roditelje sa malom decom i za porodično letovanje. U pojedinim delovima plaže postoji kamenje u plićaku. Pojas Olimpijske Rivijere je neisprekidan te oni koji traže mir uvek mogu da pronađu mirno mesto na plaži.

Cene u Leptokariji nisu ništa veće u odnosu na ostala grčka letovališta, dosta namirnica je čak jeftinije nego u drugim delovima Grčke.

Za one koji vole igranje uz muziku celu noć, postoje dve diskoteke u mestu. Za one koji bi radije uživali u lokalnoj muzici, mogu da odaberu tradicionalniju grčku tavernu. Tu je i dosta vodenih sportova na raspolaganju, uključujući i skijanje na vodi i bicikl na vodi.

A.IlIc

Оставите одговор