Zaljubljenici u Lefkadu ili kako ih mi zovemo Lefkofili, susreću se sa jednim velikim pitanjem i problemom koji, zahvaljujući činjenici da Grčka prosto vrvi od lepote i ima je na pretek, na sreću ipak nije nerešiv. 

Naime Lefkofili nakon što upoznaju Lefkadu, provedu na njoj 10-15 dana i zaljube se u nju i njeno tirkizno-plavo more, postaju zabrinuti misleći da ni na jednom mestu u Grčkoj više neće naići na takve prirodne lepote kao što nudi Lefkada. Međutim greše…


Ostrvo Skopelos koga još zovu i Biser Sporada je sjajan izbor i jedna od odličnih alternativa za sve oni koji svakodnevno pitaju „Gde ići posle Lefkade?“

Zaljubljenici u ovo fascinantno ostrvo kažu da je Skopelos utočište umornih od moderne civilizacije i zaljubljenih u netaknutu prirodu, ostrvo kojem se mnogi vraćaju. Pogledajte slike i procenite sami.

Zeleno-plavi pejsaži, miris borova, živopisna mesta, čisto, prozirno, nestvarno plavo more i predivne plaže, sakrivene divlje uvale, netaknuta priroda… Ostrvo na kom je više od 50% njegove teritorije pokriveno gustom borovom šumom starom više od 4.000 godina.

Plaže peščane i šljunkovite, ali skoro sve lepe i očaravajuće. Cene na ostrvu ništa skuplje nego na Skiatosu, i čak malo i pristupačnije nego na Alonisosu.

Jedini nedostatak za koji se svake godine nadamo da će Grčka učiniti nešto povodom monopola kompanije koja drži liniju za Skiatos i Skopelos, je taj što su cene trajekta iz Volosa na žalost još uvek preskupe za našeg prosečnog turistu (oko 180 evra u oba pravca za dvoje odraslih + automobil). Mada ako gledamo sa pozitivnije strane, upravo su one „glavni krivac“ zašto ovo predivno ostrvo još uvek odoleva masivnom turizmu. 

Ipak ima nade i za našeg prosečnog turistu da poseti ovo ostrvo i uživa u njemu, jer verujemo da naše agencije nude povoljnije aranžmane sa uključenim prevozom i kartama za trajekt za ovu destinaciju. Raspitajte se na više mesta, a ako ipak odlučite da na Skopelos krenete svojim automobilom i u sopstvenoj organizaciji, našu preporuku smeštaja na Skopelosu pogledajte ovde.

Kako god da odete iskreno verujemo da će vam se najšumovitije grčko ostrvo veoma dopasti i da ćete nekad poželeti i da mu se vratite.