Jerisos letovanje 2020: Vile, apartmani, cene


 

Izvanredna plaža, čisto plavi Egej i sve veći broj posetilaca uslovili su izgradnju velelepnih hotela i vila. U tavernama se mogu probati lokalni, nacionalni i internacionalni specijaliteti za čiji ukus se dobar glas pročuo i izvan granica Grčke.
Neposredno izvan Jerisosa, između mesta Roda i Tripiti, persijski kralj Kserks iskopao je kanal dužine 2900 metara 480. godine pre nove ere kako bi njegova vojska mogla da plovi sa jedne strane poluostrva na drugu. Kasnije je zatvoren, ali su ostaci vidljivi i dan danas. Kroz vekove, najrazličitije kulture prolazile su kroz i držale Jerisos što je ostavilo uticaja u sferi arhitekture, običaja i tradicije, kao i mentaliteta.
Što se plaža tiče u Jerisosu, peščane su, poseduju plavu zastavicu Evropske unije za čistoću i urednost, predstavljaju za jednu od najlepših u Grčkoj. Šetnja pokraj plaže obiluje mnoštvo palmama što dodatno upotpunjuje ugođaj još lepšim. Plaže su prostrane, sa dodatnom zabavom i sporovima na vodi. Sa mnoštvo kafića. Obližnje plaže su Kozi, Ksiropotami, Koiri, Kakoudia.
Vaš boravak u Jerisosu možete upotpuniti nekim od fakultativnih izleta koji se organizuju u mestu.
  • Olipijada
  • Manastir Kakovo
  • Uranopolis

VILA ARMENOS

VILA ERICIUS

VILA BLOOM GARDEN

VILA MIXANIKUS

APARTMANI ELISABET

VILA STELIOS