Ako vas impresioniraju neuobičajene plaže, drugačije, prirodno formirane, ako nemate fobiju od talasa, već naprotiv uživate u igri sa njima, ako vam ne smeta malo teži prilaz kolima ili ove predivne (kako ih neki nazivaju) „stenčuge“ u vodi i na obali – onda je Kavalikefta plaža koja će vas sigurno oduševiti.

Predivna boja mora u kombinaciji sa belom morskom penom, udari talasa u stene, divlja lepota prirode i upravo te stene su ono što ovu plažu čini jedinstvenom i posebnom.

Kada se iz pravca mesta Agios Nikitas krene prema jugu i mestu Vasiliki, nailazi se na tri plaže, jedna do druge: Kavalikefta ili Kalamitsi, Megali Petra i Avali. Pogledajte ovde tačnu lokaciju na mapi.

Boravak na ovoj plaži je idealan za avanturiste, jer na njoj ne postoji ništa osim stena. Ali ćete, sasvim sigurno biti oduševljeni prizorom kada tamo stignete.

Na plaži postoji jedan ugostiteljski objekat koji služi samo piće kao i improvizovani tuš. Suncobrani i ležaljke se iznajmljuju po ceni od 6 evra za set.

Parking postoji, nalazi se neposredno uz plažu i tokom sezone se naplaćuje 3 evra. 

Put do Kavalikefte nije sjajan, postoje delovi koji su veoma uski i sa oštrim krivinama, mimoilaženje je komplikovano – zato vozite polako i oprezno. Tokom jula i avgusta preporučujemo da poranite, jer plaža nije velika i gužve na njoj su veoma moguće.