Letovanje Kefalonija 2020: Vile, apartmani, cene


 

Ostrvo bujnog zelenila, predivnih plaža i kristalno čiste vode zelenkasto-plave boje.
Kefalonija je najveće ostrvo Jonskog arhipelaga sa površinom od 780km2. Veruje se da je ime dobilo na osnovu samog izgleda, ostrvo s glavom, ali i da je nazvano po mitskom, atičkom heroju Kefalosu. Nalazi se južno od Lefkade i Itake i severno od Zakintosa. Ostrvo je pretežno planinsko na zapadnoj strani sa obalama koje se strmo spuštaju u vodu i sa prelepim peščanim plažama na istočnoj strani sa postepenim ulaskom u vodu. Sastav stena je krečnjacki pa je erozija u tlu napravila brojne pećine i pukotine. Obala je prepuna zaliva i rtova. Na Kefaloniji postoji jedinstven fenomen otvorenih pećina koje su ispunjene vodom. Kefalonija je poznata po svojim egzotičnim plažama, koje se većinom nalaze na njenoj istočnoj obali, a samo neke od njih su Myrtos, Antisamos, Lourdas, Skala. Tu su još i Ksi, Vatsa, Vrahinari.
Kefalonija obiluje sa velikim broje jako lepih plaža, a neka od tih su Plaža Mirtos je najlepša plaža na ostrvu i jedna od najlepših u celoj Evropi. Zaista skoro nestvarno deluje pogled sa planine koja je okružuje, na samu plažu. Zauvek će vaša srca osvojiti snežno beli pesak koji je pomešan sa kamenčićima i tirkiznomodro more, koje kada su talasi pravi penu.
Pećina Drongarati-Za sve one koji žele povećati nivo adrenalina u organizmu, predlažemo da obavezno posete čuvenu pećinu Drongarati, jednu od najatraktivnijih Grčkih podzemnih pećina.
Antisami-Ovo je predivna izuzetno dugačka plaža, okružena bujnom vegetacijom, a na kojoj se nalazi šljunak.
Olučite se za nekih o prelepih fakultativnih izleta na samom ostrvum a to su:
  • Krstarenje istočnom obalom Kefalonije,
  • Ostrvska tura autobusom,
  • Krstarenje Itakom,
  • Zakintos – krstarenje,
  • Argostoli noću

FIDIAS CITY STUDIOS

VILA DIONISOS

VILA JENNY

VILA ANEMOS

VILA MY VILLA

VILA SEA SIDE STAYS