Dve plaže u Grčkoj izabrane među 25 najboljih na svetu

Dve plaže u Grčkoj izabrane među 25 najboljih na svetu

Plaže u Grčkoj svojom lepotom zadivljuju turiste iz celog sveta, a posetioci sajta TripAdvisor kao i svake godine glasali su za listu najboljih u 2019. godini.

Plaže Balos i Elafonisi na ostrvu Krit su i ove godine izabrane u TOP 25 svetskih plaža dok su plaže Kleftiko na ostrvu Milos i Simos na ostrvu Elafonisos izabrane u TOP 25 evropskih plaža.

U konkurenciji za najlepše plaže sveta našlo se ukupno 352 plaže, a prvo mesto zauzela je Baia do Sancho u Brazilu.

Balos plaža na Kritu je malo čudo prirode, prirodna laguna, savršen spoj čiste vode, roze peska i nestvarnog ambijenta. Zlatno-crveni pesak u kombinaciji sa tirkiznim morem zaista predstavlja impresivan prizor, ali ono što još više fascinira je činjenica da je ovo jedna od najmirnijih i najprirodnijih plaža na čitavom ostrvu Krit. 

Na jugozapadu Krita, oko 80km od grada Hania, leži magična Elafonisi, egzotična plaža sa dinama belog i roze peska, kristalno čistom, plitkom i toplom vodom i mirnim krajolikom. Elafonisi se definitivno može uvrstiti među najlepše plaže ostrva Krit i jedna je od plaža zbog koje se Krit dugo pamti.

Čuvena uvala Kleftiko na ostrvu Milos nekada je bila skrovište gusara, a danas je jedna od najpopularnijih turističkih atrakcija na ostrvu. Kleftiko plaža je poznata po kristalno čistom moru, razuđenim pećinama i impozantnim kamenim formacijama.

Prelepa Simos plaža na ostrvu Elafonisos se nalazi se na samom jugu ostrva i jedan je od razloga zbog koga turisti posećuju ovo ostrvo, pa makar i kroz jednodnevne izlete. Nema jakih i čestih talasa, voda je plitka, sa postepenom dubinom, pa se boravak na ovoj plaži preporučuje i porodicama sa manjom decom. 

Оставите одговор