Golden beach plaža – Tasos

Golden beach plaža – Tasos

Kada iz pravca glavnog grada ostrva Tasos, Limenasa krenete prema jugoistoku, nakon pređenih desetak kilometara naići ćete na Golden beach. 

Neki će reći da je u pitanju najlepša plaža na ostrvu, dok će drugi biti mišljenja da ima i mnogo interesantnijih, ali je jedino tačno da se upravo ova plaža zvanično smatra najdužom na celom Tasosu.

Gde se nalazi Golden beach plaža

Na oko 40 kilometara udaljenosti od letovališta Potos ili nešto više od 10 kilometara od Limenasa je smeštena Golden beach – pogledajte na našoj Mapi plaža na Tasosu.

Istoimeni zaliv u kome se nalazi je u neposrednoj blizini planine Ipsarion, čiji se najviši vrh nalazi na 1.204 metara nadmorske visine, pa upravo tome ovaj deo ostrva može da zahvali na odličnoj klimi. 

Sama plaža se prostire između mesta Skala Panagia i Skala Potamia. Inače je poznata i pod nazivom Chrissi Ammoudia, a što se sa grčkog slobodno prevodi kao „zlatni pesak“.

Golden beach Tasos

Ova plaža sasvim sigurno ima sve što je potrebno da turisti na njoj provedu zaista lepo vreme.

Prekrivena finim sitnim peskom, zlataste boje, Golden beach važi za idealnu opciju za porodice sa decom, kao i za neplivače, pošto je ulazak u vodu izuzetno dugačak i postepen. A svi oni koji zaista žele da plivaju moraće kroz plićak da prošetaju pedesetak metara, nakon čega je more nešto dublje.

Što se tiče opremljenosti, slobodno možemo reći da na ovoj plaži ima svega što posetiocima može da zatreba. A na prvom mestu mislimo na ležaljke i suncobrane koji se mogu iznajmiti, odnosno koristiti. Princip je u gotovo svim lokalima isti kao i u većem delu Grčke, a što znači da turisti moraju naručiti jedno ili pak dva pića, kako bi potpuno besplatno dobili na korišćenje jedan suncobran i dve ležaljke. 

Baš zbog dužine i prostranosti, Golden beach Tasos ima i delove na kojima posetioci mogu koristiti sopstvene peškire i suncobrane. 

Svakako postoje i tuševi, a na raspolaganju su i kabine za presvlačenje. Takođe na samoj plaži postoji veliki broj ugostiteljskih objekata, koji osim pića imaju i bogatu kulinarsku ponudu. 

Zahvaljujući svetloj boji peska, plažu odlikuje gotovo karipska boja mora, a 2004. godine su joj nadležne institucije Evropske Unije dodelile „Plavu zastavicu“. 

Pored mogućnosti da se okušaju u različitim vodenim sportovima, turisti koji odluče da posete Golden Beach će moći da uživaju i u talasima, po kojima je svakako ona poznata. Talasi ipak nisu naročito veliki, budući da je plaža smeštena u zalivu, a i ima prilično dugačak plićak.

Inače je ova plaža smeštena u neposrednoj blizini jedne od atrakcija tog dela ostrva, tako da možete iskoristiti priliku da upoznate i etno selo Panagia, koje se nalazi na svega par kilometara udaljenosti. A ukoliko budete imali sreće da Golden Beach posetite baš 15.-og avgusta kada se proslavlja Velika Gospojina, odnosno praznik Uspenja Presvete Bogorodice, moći ćete da prisustvujete i svečanosti, po kojoj je ovo selo dobro poznato.

Golden beach Tasos apartmani i hoteli

Ukoliko još niste odlučili u kom delu ostrva Tasos ćete letovati, apartmani i hoteli u neposrednoj blizini plaže Golden beach su dostupni, a ponuda je prilično kvalitetna. 

Postoje i hoteli, koji su kategorisani sa tri, četiri i pet zvezdica, a pojedini objekti poseduju i bazen.

U neposrednoj blizini hotela i vila postoje i super marketi, kao i agencije za iznajmljivanje vozila, ali i mnogi drugi objekti različite namene.

Ukoliko više volite da budete smešteni u Limenasu, koji je udaljen 10-ak kilometara, ponudu smeštaja pogledajte OVDE.

Golden beach iskustva

Mada na prvi pogled ne izgleda tako, kada se pominje Golden Beach plaža na Tasosu, iskustva su kako pozitivna, tako i negativna. 

Zapravo mislimo na to da ima i onih turista koji su oduševljeni time što je u pitanju prostrana, lepo uređena plaža, kao što ima i onih koji smatraju da je ona samo još jedna od mnogih koje ne zavređuju neku naročitu pažnju. 

Upravo takvi turisti brane svoj stav o ovaj plaži time da Tasos može da se pohvali i lepšim plažama, na kojima možda nema toliko sadržaja i u pojedinim slučajevima gužve. 

Ne želeći da u potpunosti poslušamo ni jedne ni druge, stojimo iza toga da je Golden Beach jedna od najpoznatijih plaža Tasosa i da je svakako vredi posetiti.

Оставите одговор