Lefkada letovanje 2020: Vile, apartmani, cene


 

Ostrvo Lefkada ne prestaje iz godine u godinu sve više da oduševljava posetioce svojim egzotičnim plavim bojama, pa je sa pravom danas nazivaju “Karibima Grčke”. Povezana je sa kopnom kroz mali most, ali se do Lefkade zapravo može pristupiti automobilom, tako da nema potrebe za trajektom. Ovo je savršeno mesto za porodice, parove i velike grupe prijatelja, jer ima nešto za svakoga. Plaže na zapadnoj obali Lefkade, odlikuje divna boja i impresivan pejzaž, posebno Porto Katsiki, Egremni i Kathisma. Oko ostrva turisti mogu pronaći sjajna sela s ribnjacima pored mora, okružena bujnim zelenilom. Nidri, Vasiliki, Sivota i Agios Nikitas su prelepa mesta, svako sa svojim posebnim karakterom.
U Nidriju je usidreno nekoliko brodova koji krstare po Jonskim ostrvima. Nezaobilazni izleti triju najlepših plaža Lefkade. Osim obilaska ostrva, ovim brodovima svakog petka u mestu, možete ići na  su AgiofiliPorto Katsiki i Egremni sa pauzama od po 2 sata. 
Poznato je da su istočna i zapadna obala Lefkade potpuno različite. Sve fotografije plaža koje ostavljaju bez daha prikazuju plaže na zapadnoj obali. Za ove plaže karakteristična je svetlo plava boja mora, često mlečno-plava, prosto rečeno fantastična i nestvarna.
Dolazak do većine ovih plaža podrazumeva dugu vožnju zavojitim i uskim putevima, a onda i malo pešačenja. Zauzvrat dobijate potpuno oduševljenje onim što vas sačeka na kraju puta. Ove plaže su karakteristične po belom šljunku, relativno nagloj dubini, vetru i talasima. Na zapadnoj obali osim Agios Nikitasa nema drugih naselja na obali jer je nepristupačna. Sva sela su u brdima. Postoji samo jedna benzinska pumpa (Agios Nikitas). I sama magistrala je krivudava. Zapadna obala ima takođe fenomenalne vidikovce sa kojih možete posmatrati zalaske sunca. Najlepša i najslikovitija plaža po nama jeste Porto Katsiki. Ona je simbol ovog ostrva i svakako boravak na Lefkadi bez posete ovoj plaži ne bi bio kompletan.

VILA MARINOS

VILA TEODORA

VILA TULA

VILA PRAKSITELIS

VILA AHILEAS

VILA TANASIS

20% POPUST

VILA XENIA

VILA GENNY

20% POPUST

VILA DASKALOS

20% POPUST

VILA AKROGIALI

20% POPUST

VILA ATINA

20% POPUST

VILA METROPOL

VILA LAMPSI

VILA FILIPOS

VILA GEORGE

APART HOTEL GIORGIO PALACE

VILA AFEDRA

APARTMANI LEFKAS

APARTHOTEL LOGAN'S