Lefkada letovanje 2020. – Letovanje u Grčkoj je bilo i ostalo jedna od standardnih opcija kada su u pitanju ponude za letovanje. Kao jedno od najlepših grčkih ostva, Lefkada nudi mnoštvo predivnih plaža, relativno divljih plaža, idealnih za one koji možda žele da se osame i svoj odmor provedu daleko od vreve klasičnih turističkh plaža.

Aranžmani Lefkada leto 2020. takođe nudi mnoštvo interesantnih izleta, poput krstarenja do obližnjih ostrva Kefalonije i Itake, obilazak glavne luke Lefkasa kao i najlepše plaže na ostrvu, kao i drugi koji će vam približiti letovanje na ovom “Ostrvu boja”.

Na samom vrhu stranice možete videti dostupnu listu termina i smeštaja za letovanje na Lefkadi 2020. godine. Kliktanjem na naziv smeštaja možeš pogledati informacije i slike odabranog smeštaja i prema tome izabrati željeno Lefkada letovanje za sebe, porodicu ili društvo. Takođe, u nastavku možeš naći mnoštvo zanimljivih informacija o ovom grčkom ostrvu, a tu je i lista svih potencijalnih izleta, lokacija i opcija za smeštaj na Lefkadi.

Lefkada letovanje 2020. će ti približiti ovo ostrvo boja i kontrasta


 

Lefkada se nalazi na zapadu Grčke, severno od Kefalonije i Itake i od kopna je odvaja uski kanal. Jedno od najlepših grčkih ostrva u Jonskom moru. Ostrvo fantastičnih pejzaža, dugih peščanih i šljunkovitih plaža koje okružuju impresivne, bele litice i predivne, mlečnoplave boje mora. Lefkada je turistički relativno nerazvijena, neurbanizovana, sa divljim plažama među kojima ćete sigurno naći neku po svom ukusu.  Lefkada ili Lefkas je četvrto ostrvo po veličini u Jonskom moru, sa površinom od 300 kvadratna kilometra i obalom dugom 117 kilometara. Na ostrvu živi oko 22.000 stanovnika.

Obzirom da preko kanala ide pokretni most dužine 50m, ovo je jedino Jonsko ostrvo do koga možete stići kopnenim putem. Grčka ostrva, a posebno Lefkada je brdovita, dva vrha prelaze visinu od 1.000 metara. Ostrvo je plodno prekriveno bujnom vegetacijom. Okruženo je sa deset manjih ostrva, od kojih je najpoznatije Skorpios. Pored veličanstvenih i nesvakidašnjih prirodnih lepota, ostrvo obiluje kulturnim i zabavnim sadržajima.

Tradicionalna grčka sela, vizantijske crkve i arheološka nalazišta samo upotpunjuju savršen odmor na Lefkadi. Lefkadu sa razlogom zovu ostrvom boja. Bela boja stena, šljunka i peska po kojima je ostrvo i dobilo ime, lefko-belo. Nijanse plave boje mora mogu se uporediti samo sa morima dalekih, egzotičnih destinacija.

Perigali – prirodno bogatstvo na dohvat ruke


 

Perigali je pravo malo turističko mesto na istočnoj obali Lefkade, izgrađeno na padinama i predstavlja savršeno mesto za odmor sa prelepim pogledom na Jonsko more. Nalazi se na obali i naslanja se na Nidri, najpoznatije letovalište na ostrvu među našim turistima. U neposrednoj blizini nalazi se plaža Pasa, uz magistralni put pre ulaza u mesto Keramidaki, nakon napuštanja naselja Perigiali.

Nidri, smešten na istočnoj obali 17 kilometara južno od glavnog grada Lefkade. Naspram Nidrija nalaze se ostrva Skorpios, Skorpidi, Maduri, Sparti i nešto dalje Meganisi. Brodićem možete stići iz Nidrija do pomenutih ostrva. U neposrednoj blizini postoji veliki broj plaža tako da su peščane plaže i kristalno čiste vode Jonskog mora na dohvat ruke. Vodopadi Dimosari u blizini Nidrija su još jedno prirodno bogatstvo ovog čarobnog ostrva.

Nikiana pruža poseban gastronomski užitak


 

Nikiana je malo ribarsko mesto, koje se nalazi na istočnoj obali ostrva, u podnožju planine Skaros. Udaljeno je samo 9 km od mondenskog Lefkasa. Mesto ima savršenu lokaciju za obilazak ostrva. Iako je mesto mirno ovde ćete uživatu u lokalnim koktel barovima i tavernama.

Obale Nikiane zapljuskuje kristalno čisto more i krasi je peščana plaža na kojoj se nalaze atraktivni barovi. Uveče se možete opustiti i uživani u romantičnoj večeri u nekom od ribljih restorana ili uživati u provodu do ranih jutarnjih časova u lokalnom klubu na plaži.

Da li ste znali?

 • Ostrvo je dobilo ime po beloj boji stena, šljunka i peska, „lefko“ na grčkom znači belo.
 • Lefkada je jedino grčko ostrvo do kog se može doći putem, bez korišćenja trajekta. Plutajući most dužine 50 metara povezuju ostrvo sa kopnom. Most je pokretan i omogućava prolaz brodovima.
 
SMEŠTAJTIP SMEŠTAJA20.06. - 29.06.29.06. - 08.07.07.07. - 18.07.16.07. - 27.07.25.07. - 05.08.
VILA SAPFO1/6XX160€
205€205€
1/5XX165€210€210€
1/4XX175€220€220€
VILA ALPHA1/5 sa pogledom na moreXX205€
235€
235€
1/2XX225€
265€
265€
VILA AGNANTI1/4165€
165€190€240€240€
1/4 sa pogledom na moreXX210€260€260€
1/2180€180€230€280€280€
1/2 sa pogledom na moreXX250€300€300€
VILA BELLA VISTA1/4XX200€
245€245€
1/3XX205€250€250€
1/3 sa pogledom na moreXX225€270€270€
1/2XXXXX
1/2 sa pogledom na moreXX250€305€305€
VILA ELENI1/3XX215€
250€250€
1/2XX235€280€280€

Obuhvata

 • 9 noćenja u izabranom smeštaju na Lefkadi
 • Prevoz turističkim autobusima (TV, DVD, audio i video oprema, A/C)  na relacijama prema programu
 • Usluge pratioca grupe za sve vreme aranžmana
 • Organizaciju putovanja u celini

Ne obuhvata

 • Obavezno međunarodno putno i zdravstveno osiguranje do osigurane sume 15.000 evra – 1,25 evro dnevno – plaćanje u agenciji (putno osiguranje se preporučuje za ulazak na teritoriju zemalja EU, te putnici sami snose odgovornost da u slučaju neobezbeđenog putnog osiguranja ili na osnovu slobodne procene graničnih vlasti, budu sprečeni da uđu na teritoriju istih)
 • Obaveznu boravišnu taksu u Grčkoj koja se naplaćuje od 01.01.2018. godine (dnevno po sobi: privatan smeštaj – 0.5€, hoteli 1*i 2* – 0.5€, hoteli 3* – 1,5 €, hoteli 4* – 3€, hoteli 5* – 4€ -obavezno plaćanje u agenciji
 • Fakultativne izlete
 • Individualne troškove putnika

1. dan / BEOGRAD – Srbija – Makedonija:
Okupljanje grupe u podnevnim časovima. Pred nama je noćna vožnja preko Srbije, Makedonije i Grčke uz usputna zadržavanja radi odmora, osveženja i regulisanja graničnih i carinskih formalnosti.

2 – 10. dan / Grčka – LEFKADA:
U podnevnim satima stižemo na prelepu Lefkadu (u zavisnosti od situacije na graničnim prelazima i putevima). Transfer do hotela/apartmana i naša avantura na jednom od najlepših grčkih ostrva može da počne. Prepustite se lepoti ostrva, netaknutoj prirodi i divljim plažama Desimi, Mikros  Gialos, Agiofili, Milos, Katizma, Kalamitsi, Porto Katsiki i mnogim drugim. Probudite avanturistički duh i posetite na nezaboravim izletim obližnja ostrva Madouri, Sparti, Skorpidi i Skorpios. Sunčanje, kupanje, odbojka na pesku, krstarenje, beach barovi – zavolećete ovo ostrvo. A kada sunce zađe, očekuje nas zanimljiv noćni život na ostrvu uz žurke kojih ćete se dugo sećati… 

11. dan / LEFKADA – Grčka – Makedonija – Srbija:
Napuštanje soba u jutarnjim časovima. Slobodno vreme. Sledi vožnja preko Grčke uz usputne pauze za odmor, osveženje…

12. dan / Srbija – BEOGRAD:
Nastavak putovanja preko Makedonije i Srbije i dolazak u Beograd u podnevnim satima (u zavisnosti od situacije na graničnim prelazima i putevima). KRAJ PROGRAMA.

NAPOMENE

NAČIN PRIJAVLJIVANJA 

NAČIN PLAĆANJA

 • Gotovinsko plaćanje3.000,00 dinaraprilikom rezervacije, narednih 4.000,00 dinara 10 dana od dana potpisivanja ugovora.
 • Putnik ostatak duga plaća u celosti ili na rate u prostorijama agencije ili na tekući račun, najkasnije 20 dana pre početka aranžmana.
 • Agencija obračunava sve uplate prema srednjem kursu Narodne banke Srbije 

NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA

 • U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 15:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska u većini slučajeva). Moguća su odstupanja sa vremenom ulaska kada grupa broji više od 50 putnika u jednom objektu. Sobe se napuštaju poslednjeg dana do 09:00 časova, osim u slučajevima kada je za realizaciju programa potrebno objekat napustiti ranije (postoji mogućnosti kasnijeg napuštanja soba).
 • Smeštaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi.
 • Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata.
 • U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izlged pomoćnog ležaja zavise od smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom manjih dimenzija u odnosu na standardni ležaj.
 • Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta.
 • Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti i cena nekih sadržaja, jer isključivo zavise od politike smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, frižider, fen, Wi-Fi,  TV, klima uređaj…).
 • U pojedinim smeštajima, gostima na raspolaganju može biti besplatno korišćenje interneta (agencija ne može garantovati brzinu protoka i nije odgovorna u slučaju slabog signala ili nestanka interneta usled tehničkih problema).
 • Putnik je dužan da poštuje pravila smeštajnog objekta i sam snosi odgovornost usled sankcionisanja od strane osoblja.
 • Određeni smeštajni objekti mogu tražiti garanciju tj. depozit od svakog putnika prilikom ulaska u sobe. Isti se vraća prilikom napuštanja hotela ukoliko nije bilo pričinjene materijalne štete.
 • Organizator putovanja – FG TRAVEL GROUP DOO, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smeštajnog objekta. Ukoliko postoji mogućnost u datom momentu u smeštajnom objektu,  putnici će dobiti vrstu kreveta (bračni, razdvojeni) po želji, sobe jednu do druge, na istom spratu itd. Agencija se trudi da izađe u susret željama putnika, no često ovakve stvari nisu izvodljive – te ih ne možemo garantovati.

OPŠTE NAPOMENE

 • Proveriti 2 dana pre putovanja tačno mesto sastanka grupe.
 • Fakultativni izleti nisu obavezni deo putovanja.
 • Termini i cene fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika, ulaznih cena ino-partnera i objektivnih okolnosti na tržištu.
 • Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka, gužvi u saobraćaju…).
 • Za sve informacije date usmenim, telefonskim ili elektronskim putem, agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak, vremenske nepogode, politčki nemiri…).
 • Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja.
 • Rok za prijavljivanje je 20 dana pred polazak na putovanje ili do popune mesta.
 • Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja.
 • Putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike, ometa vozače i pratioca u poslu ili ugrožava realizaciju programa putovanja, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povraćaj novca. Agencija zadržava pravo krivičnog gonjenja nesavesnog putnika usled gore navedenih okolnosti.
 • Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od strane predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo da putnika isključi sa putovanja.
 • Putnik je dužan da se sam upozna sa pravilima ponašanja zemlje u koju putuje i da poštuje važeće zakonske i carinske propise.
 • U turističkim autobusima nije moguća upotreba toaleta; u skladu sa planom i programom puta pauze se prave na 3-4.5 sata (u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) koje putnici mogu iskoristiti za upotrebu toaleta.
 • Agencija određuje raspored sedenja, mesto polaska, mesta za pauzu i dužinu iste; uplatom prevoza, putnik prihvata sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu.
 • Svaki putnik je odgovoran za svoje lične stvari (prtljag, novac, dokumenta…), te na svoju sopstvenu odgovornost ostavlja sve stvari u autobusu (bilo da su prisutni vozači i pratilac grupe). Agencija ne garantuje bezbednost i osiguranje gore navedenih stvari. Agencija nije odgovorna za eventualna oštećenja prtljaga prilikom transporta.
 • Preporuka je, da se putnici sa novim crvenim pasošima, informišu o uslovima ulaska u zemlje Evropske unije (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju …) na web-stranici Delegacije Evropske unije u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju Evropske unije.
 • Agencija ne snosi odgovornost za neispravnost pasoša ili vize, niti je odgovorna ukoliko pogranične ili imigracione vlasti ne odobre ulazak, tranzit ili dalji boravak putnika. Posledice gubitka ili krađe pasoša tokom putovanja, kao i troškove izdavanja nove putne isprave snosi putnik. U slučaju plaćenog putovanja koje nije realizovano usled neispravnosti putne isprave ili gubitka tokom trajanja  programa putovanja, putnik nema pravo na refundaciju i snosi svu odgovornost.
 • Agencija zadržava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu ili promena cena hotela.
 • Agencija zadržava pravo izmene u programu putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti).
 • Aranžman je rađen na bazi minimum 40 putnika. U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 5 dana pre početka putovanja.
 • Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije.
 • U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa putovanja ili otkaza putovanja.
 • FG TRAVEL GROUP DOO zadržava pravo da propiše i drugačije uslove plaćanja za pojedine promotivne ponude, kao i za zaposlene u firmama sa kojima zaključi poseban ugovor.
 • Za ovaj aranžman primenjuju se OPŠTI USLOVI PUTOVANJA usklađeni sa YUTA standardom.
 • Uz ovaj program važe opšti uslovi organizatora putovanja agencije ,,FG TRAVEL GROUP DOO” .

LEFKADA: Krstarenje jonskim arhipelagom (Egremni / Porto Katsiki Kefalonija / Itaka Skorpio)

Ukrcavamo se na naš kruzer i spremni smo da zaplovimo u prelepe vode Jonskog mora. Nakon što prođemo brojne plaže, ribarska sela, svetionike koji oduzimaju dah, pravimo pauzu na prvoj plaži Egremni. Nakon nje sledi obilazak čuvene plaže Porto Katsikigde ćemo se usidriti blizu plaže jer je na samoj plaži zabranjeno pristajanje brodova. Nakon kraće pauze nastavljamo putovanje posetom selu Fiskardo na Kefaloniji. Ovo je najveće i najočuvanije ribarsko selo u jonskom arhipelagu koje je preživelo razorni zemljotres 1953. godine. Imaćemo sasvim dovoljno vremena za odmor, kupovinu suvenira i osveženje u nekom od kafića…

Na sledećem odredištu – ostrvo Itaka možemo uživati u plaži ili poseti divnom muzeju koji se ovde nalazi. Za ovo ostrvo se veruje da je rodno mestoopevanog junaka Odiseja. 

U povratku posećujemo misteriozne Papanikolis pećine u koje ćemo ući direktno našim brodom i stati tačno na lokaciju gde su vojne podmornice znale da se kriju tokom 2. sv. rata. Tu nije kraj, očekuje nas poseta ostrvu Skorpio koje je kupio Aristotel Onazis na kojem je izgradio mnogo objekata pretvorivši ovo ostrvo u jedan veliki kompleks. Na ovom ostrvu je i organizovanovenčanjeOnazisa i DžekiKenedi. Imaćete priliku da čujete sve detalje vezane za celu priču o ovom ostrvu koje je po mnogima dolaskom Onazisa pokrenulo turizam na Lefkadi.

LEFKADA: Najlepša plaža na ostrvu (3x)

Najlepše plaže se nalaze na zapadnoj strani ostrva, ali i plaže na jugu ne zaostaju po svojoj lepoti. Plaža Kathisma se nalazi blizu mestašca Agios Nikitas, na 14 kilometara južno od glavnog grada na zapadnoj obali. Odlikuje se fantastičnom bojom kristalno čiste vode. Plaža poseduje plavu zastavicu. Duga je, peščana i opkoljena impresivnim liticama. Na njoj se nalazi i čuveni Copla beach bar na kome pravimo fantastične žurke… Ovu plažu posetićemo čak 3 puta!

LEFKADA: Lefkas town by day

Glavni grad i glavna luka ostrva je Lefkada (ili Lefkas). Smešten u severoistočnomdelu ostrva, sa svega 8.000 stanovnika. Ime Lefkada nastalo je od grčke reči „Leukos“ u značenju „beo“, a odnosi se na bele stene koje možete videti najviše na zapadnom delu ostrva. Njegova arhitektura najviše oslikava uticajVizantije koji se ogleda u sakralnim građevinama i utvrđenjima, dok su male dvospratne kuće i uske uličice karakteristične za ovo ostrvo. Građen je kao plansko, venecijansko, srednjovekovno naselje, sa središnjim trgom AgiosSpirodonas koji nosi ime po crkvi koja je sagrađena u XVII veku. U gradu se nalazi i zamak sagradjen u vreme vladavine Venecije, kao i manastir PanagiaFaneromeni. U delu grada, Bosketo, nalazi se park sa bistama pesnika kao i mnogo crkava iz perioda venecijanske vladavine. Možete posetiti i venecijansko utvrđenje San Maura iz XIV veka, manastir Faneromenis kao i Arheološki muzej, Muzej folkolora i Muzej gramofona. Zemljotres je 1948. godine prilično oštetio zgrade nakon čega je južno od nekadašnjeg istorijskogdela grada izgrađen novi deo, tj. Neapolis.

LEFKADA: Lefkas town by night

Vreme je da doživimo ovaj grad na jedan potpuno drugačiji način, i to nezaboravnim noćnim izlaskom. Spremite se na dugu i uzbudljivu noć. Glavna pešačka ulica sa dugim šetalištem, malim trgovima i tradicionalnim kućama. Veliki broj jahti usidrenih u marini, brojni restorani sa odličnim izborom grčkih nacionalnih jela, atmosfera koju naprosto morate osetiti…

LEFKADA: Žurka na brodu

Pripremite se za jedinstvenu žurku na brodu. Posle zagrevanja u našem beach bar-u, odlazimo na par sati dobre žurke i kupanja na jednoj od najlepših plaža Gerakas. Uz logorsku vatru, baklje, vatromet na plaži i odličnu muziku doživećete potpuno novi vid zabave. Ovo je definitivno jedan od najlepših fakultativnih izleta koji ne smete propustiti.

LEFKADA: BALKAN FUN party narukvica

Balkan Fun party narukvica koja već ima višegodišnju tradiciju, Vam donosi puno prednosti i popusta na ovom putovanju. Uz Summer Fun party narukvicu dobijate besplatan ulaz na sve oficijalne Summer fun žurke… Stavi narukvicu i zabava može da počne!

LEFKADA: Copla sunset beach party

Fenomenalna žurka na Copla Beach Bar-u, na plaži Kathisma uz zalazak sunca. Uveče se kreće put plaže na jednu od najboljih žurki na ostrvu. Ležaljke se sklanjaju, a odsjaj meseca na površini bazena čini da Copla izgleda kao najluksuzniji noćni klub. Kupanje, kokteli, DJ-evi – nešto o čemu ste maštali desiće se upravo ovde. Vidimo se na plaži ili u vodi…