Pefkohori je jedno od onih letovališta koja važe za praktično idealna za sve one turiste koji dolaze u Grčku iz Srbije, jer je od Soluna udaljeno tek oko 105 kilometara.


Razlog zbog koga se Pefkohori smatra idealnim je upravo njegova blizina, a kada se uzme u obzir da je mesto okruženo borovim šumama, te da su u njegovoj okolini neke od najlepših plaža poluostrva Kasandre, odnosno celog Halkidikija, sasvim je jasno zbog čega sve veći broj turista iz naše zemlje odlučuje da letuje upravo u Pefkohoriju.

Šta reći o Pefkohoriju? Klasično grčko letovalište, ni previše veliko ni previše malo, okruženo prelepim borovim šumama, tako da je vazduh u njemu skoro idealan. Zahvaljujući tome što se nalazi u području zaliva Toroneos, voda u ovom mestu je kristalno čista i krasi ga peščana plaža koja je duga skoro 2,5 kilometara.

Međutim, ono što mnogi navode kao manu plaže je njena širina, koja nije naročito velika, posebno u centralnom delu, tako da je često u jeku sezone prilično teško na njoj naći mesto. Srećom i sa leve i sa desne strane od centra plaže postoje širi delovi, ali i još neke plaže u okolini mesta.