Tasos letovanje 2020: Vile, apartmani, cene


 

Tasos, geografski predstavlja najsevernije grčko ostrvo u Egejskom moru i smešten je u neposrednoj blizini istočno makedonskog kopna. Zbog prozirne i čiste vode često se naziva ,,smaragdnim ostrvom’’ ili ,,šumom koja pliva’’ zahvaljujući gustoj vegetaciji. Glavni, a ujedno i najveći grad je Tasos, danas neformalno poznat kao Limenas, odnosno ’’luka’’.
Poseta Tasosa neizostavno će vam omogućiti užitak u prepoznatljivim, ukusnim grčkim vinima, tradicionalnim jelima na bazi maslinovog ulja, sira, meda, oraha i badema. Takođe, još od antičkog doba, Tasos je okićen rudnicima zlata i srebra, kao i džinovskim fabrikama čisto belog mermera. Prijatne letnje šetnje po brdovitim terenima Tasosa, otvoriće vam čudesan svet njegovih mirisnih, bogatih, borovih šuma i na pravi način upotpuniti doživljaj.
Klima Tasosa je mediteranska, sa toplim, sunčanim danima i prohladnim letnjim večerima. Zime su blage, i prema mišljenju stručnjaka izuzetno doprinose poboljšanju zdravstvenog stanja.
Jedan od izleta koji nije toliko popularan i organizuje se samo u avgustu jeste obilazak Kavale i arheološkog nalazišta Filipi. Postoje mnogobrojni izleti i krstarenja brodićima iz Potosa, Limenasa i Limenarije. Spoj kupanja i zabave, kao i poseti diljih plaži i uvala u blizini. Sto se tiče autobuskih tura obilaska celog ostrva što može predstavljati dosta naporno, pa se najčešće za to odlučuju oni koji su došli sopstveni prevozom. I naravno kao i na drugim destinacijama, nezaboravno Grčko veče.
Sve gradske plaže su peščane. Voda je čista i bistra. Na raspolaganju su vam ležaljke i suncobrani duž čitave plaže, koje možete da koristite besplatno preko celog dana, ukoliko naručite piće u nekom od obližnjih kafića. Ako niste raspoloženi za plaćanje, možete da koristite brojne klupice u hladu drveća, kojeg ima na zadnjem delu plaže, ali i svoj peškir i suncobran. Uživanje je zagarantovano!

VILA VERA LILI

10% POPUST

VILA ALEKOS

NOVO U PONUDI

VILA KONTIS

NOVO U PONUDI

VILA HERIH

10% POPUST

VILA PHILOXENIA INN

10% POPUST

APART SIRENS FRESH

10% POPUST

VILA PANOS

VILA KASTRO

10% POPUST

VILA CHRISSA

20% POPUST

VILA SOTIRIA

20% POPUST

APART HOTEL ANNA STAR

10% POPUST

VILA IATROU LUX

10% POPUST

VILA GREGORY

20% POPUST

VILA JONNA

20% POPUST

VILA IO

20% POPUST

VILA EVI

20% POPUST

VILA GEORGIOS

20% POPUST

VILA MARY 1

NOVO U PONUDI

VILA LASKARINA

NOVO U PONUDI

VILA ELENA NINA

NOVO U PONUDI

VILA VASO

VILA DORA

VILA AUGUSTOS

VILA SUZANA

VILA AFRODITI

VILA NOSTOS

VILA B HOME

PREPORUKA

APARTHOTEL DISCOVERY