Xenia plaža (Xenia beach) na Kasandri ili kako je neki zovu Chrousso beach nalazi se oko 4 km od Pefkohorija i nedaleko od mesta Paliouri, i ušuškana je u uvali. Ovo je u stvari potez obale dug oko 3 km sa više različitih kafića tj. barova.

Nekada davno krajem 80-ih godina na ovoj plaži je postojao jedan jedini kafić (Xenia beach bar) i po njemu je cela plaža dobila ime. Iako pomenuti kafić odavno ne postoji, plaža Xenia je ipak ostala upamćena po njemu. 

Obala Xenia je peščana, sa veoma čistom i bistrom toplom vodom i idealna je za decu zbog postepenog prelaza u dubinu. 

Kao što je uobičajeno za Grčku sastoji se od uređenog i slobodnog dela. U uređenom delu postoji nekoliko barova se ležaljkama i suncobranima koji su besplatni uz naručivanje pića. Moguće je takođe naručiti i brzu hranu, a na plaži ima tuševa i kabina za presvlačenje.

Neki od barova su prilično popularni među mlađom populacijom tako da se u njima pušta glasna muzika. Ovde se nalazi i Koursaros beach bar koji zbog prirodnog hlada borova uglavnom posećuju porodice sa decom, Lefki Ammos Beach Bar (nalazi se na levoj strani plaže i na njemu je skoro uvek velika gužva) i Cabana Beach Bar (najluksuzniji bar na ovoj plaži i veoma posećen od strane mlađih turista).

Tokom sezone, a posebno vikendima kada se pola Soluna „sruči“ na Kasandru, na obali Xenia gužve su neizbežne, a turisti se ponekad žale i na veliko prisustvo osa. Ipak uprkos tome Xenia plaža je svakako jedna od najpopularnijih plaža u ovom delu Halkidikija.