Zakintos letovanje 2020: Vile, apartmani, cene


 

Zakintos je treće ostrvo po veličini u Jonskom moru. Površina ostrva je 410 km2 a dužina obale je 125 km. Sa susednom Kefalonijom i Peloponezom je jako lepo povezan svakodnevnim brodskim polascima. Ostrvo Zakintos ima dosta podzemnih voda pa samim tim i brojne izvore slatke vode što pospešuje i razvoj flore. Obzirom da je prekriven brojnim maslinjacima, citrusima, raznim cvećem i vinogradima, Zakintos prosto fascinira svojim zelenilom. Može se naići na mnoga grčka sela koja još uvek nisu izgubila svoj šarm i autentičnost, ali i mnoga mesta sa kosmopolitskim sjajem. Boravak na ostrvu pruža odmor na prelepim peščanim plažama ali i mogućnost obilazaka lokalnih znamenitosti.
Na severozapadu ostrva Zakintos u zalivu Navagio nalazi se najpoznatija plaža na Zakintosu; ime je dobila po olupini broda za ilegalni šverc cigareta, koja se nasukala na plažu 1983. godine. Pored olupine koja izranja iz peščanih nanosa, deo živopisnog pejzaža su visoke, bele litice i prozirna, tirkizna voda.
Plaža Porto Vromi na Zakintosu nalazi se u neposrednoj blizini sela Maries i Exo Xora, gde možete obići prelepe lokalne crkve i posedeti u nekoj od taverna.
Sam zaliv gde se plaža nalazi je mali i posut belim kamenčićima, a dok uživate u pogledu možete da pijete hladna pića u baru na plaži koji pušta grčku muziku. Ova plaža nije mnogo popularna kod kupača, ali tu se nalaze i mali motorni čamci kojima možete otploviti na neku od plaža u blizini. Treba pomenuti i plaže : Stenitis, Koukla, Lagans i dr.
 
Naš predlog izleta:
  • Panoramski obilazak ostrva autobusom,
  • Krstarenje brodom oko ostrva,
  • Keri kaiki – potraga za kornjačama,
  • Krstarenje do plaže Navajo (autobus/brod),
  • Kefalonija.

VILA SOCRATES

VILA EUGENIA

VILA SORENTO

VILA EUGENIA 1

VILA ODYSSEAS

STUDIO RAGIA

STUDIOS EPSILON

APART HOTEL PLAZA PALLAS

APART HOTEL PORTO ILIESSA