Nea Vrasna i Paralia Vrasna

Nea Vrasna i Paralia Vrasna

Nea Vrasna

Letovalište Nea Vrasna je udaljeno pola kilometra od mesta Asprovalta i ova dva mesta su skoro spojena. Nalazi se 70 km od Soluna, 84 km od Kavale, u zalivu Strimonikos, u regiji Svetog Đorđa, i ima oko 2.000 stalnih stanovnika.

U Nea Vrasni postoji mnoštvo porodičnih hotela, pekara i prodavnica. Restorani se nalaze oko prelepog popločanog šetališta, a tu je i mali park i igralište za decu. Mesto je mirno i savršeno za odmor sa decom.

Našu preporuku za povoljne apartmane, studija i vile u Vrasni pogledajte ovde.


Plaža Nea Vrasna

Plaža u Nea Vrasni je široka i teško je reći gde je granica između plaže u Asprovalti i  plaže u Paraliji Vrasni. Plaža je peščana, ali oko obale i na morskom dnu je mali, glatki šljunak. Duga je oko 7 km (zajedno sa plažom Paralia Vrasna) i ima toplo i čisto more. Godinama unazad je nagrađivana “Plavom zastavom” za uređenost, čistoću i kvalitet vode.

Voda je duboka čak u prvih nekoliko metara, tako da malu decu treba nadgledati. Tu su i suncobrani i ležaljke od barova na plaži.

Plaža je dovoljno široka da možete da stavite svoj suncobran bez ometanja komšija, a na njoj možete naći i mreže za odbojku, tuševe i kabine za presvlačenje.


Paralia Vrasna ili Vrasna beach

Paralia Vrasna je primorsko mesto koje se nalazi između Nea Vrasne i Stavrosa.

Mnogi veruju da su Nea Vrasna i Paralia Vrasna jedno isto mesto, ali to su dva različita mesta koja se nalaze u neposrednoj blizini jedno do drugog. Paralia Vrasna se nalazi između Nea Vrasne i Stavrosa.

Ukoliko dolazite autoputem, na njegovom izlazu treba da skrenete levo za Asprovaltu i Nea Vrasnu, a pravo da produžite za Paralia Vrasnu i Stavros.


Plaža Paralia Vrasna

Vrasna Beach je udaljena od Stavrosa oko 6 kilometara, a od Asprovalte oko 4 kilometra. I ova plaža je godinama unazad nosilac “Plave zastavice” za uređenost, čistoću i kvalitet vode.

U Paralia Vrasni postoje supermarketi, restorani i pekare, a mali trg se nalazi odmah uz plažu. Plaža u ovom mestu je peščana i veoma široka, sa kristalno čistim morem.

Velike šume, maslinjaci, bogata flora, palme, oleandri, cveće, veoma fin pesak, skrivene plaže i kristalno čisto more karakterišu mesto Paralia Vrasna. 

I ovo mesto preporučujemo za letovanje porodica sa decom.

A.Ilic

Оставите одговор