Novi pravilnik o ulasku u Grčku  PLF(Pressengers Locator Form)

Novi pravilnik o ulasku u Grčku PLF(Pressengers Locator Form)

Poštovani putnici,


Grčka Vlada i organi civilne zaštite saopštili su da će svi putnici počev od 01.07.2020. koji putuju u Grčku morati da popune formular „Passenger locator form“ 48 sati pre putovanja.

Formular se popunjava 48 sati ranije u odnosu da ulazak u Republiku Grčku u cilju što kraćeg zadržavanja na graničnim prelazima. Formular će služiti radi lakšeg praćenja svih turista koji borave u Republici Grčkoj a razlog tome je suzbijanje širenja epidemije Covid 19.

Testiranje putnika na virus Korona biće sprovođeno nasumično na aerodromima širom Republike Grčke i važiće za sve putnike počev od 01.07.2020.


 

Na sledećem linku su detaljnija uputstva i informacije vezane za „Passenger locator form“ : https://travel.gov.gr/#/

 

Na ovom linku možete da pronađete poštanske brojeve u Grčkoj:

https://www.xo.gr/greek-postal-codes-zips/?lang=en

 

Na sledećem linku možete pogledati šta vas sve čeka u formularu a potrudili smo se da vam razjasnimo i spisak regija u Grčkoj kako biste adekvatno obeležili na traženom mestu:

http://utas.co.rs/pitanja-iz-elektronskog-formulara-za-ulazak-u-grcku-od-01-07-2020/


 

Putnici koji putuju na Skijatos 01.07.2020. biće tokom dana kontaktirani od kolega iz grčkog odeljenja radi popunjavanja ovog formulara.

Zatražili smo dodatne informacije od organa civilne zaštite, našeg avio prevoznika i lokalnih parnera i hotelijera i u koliko bude nekih novih informacija podelićemo.

Svim putnicima treba napomenuti da pratimo sve procedure, pravila i zvanične odluke koje donosi Republika Grčka i da shodno tome delujemo u sprovođenje istih.

Оставите одговор