Letovanje Bokokotorska rivijera 2020: Hoteli online pretraga, cene


 

Letovanje Bokokotorska rivijera 2020 • First minute!

Područje Barske rivijere smešteno je u jugoistočnom delu Crne Gore na obali Jadranskog mora i obuhvata površinu od 505km². Boka, ili Bokokotorski zaliv, jedan je od najlepših zaliva na svetu, „biser Jadrana“. Ovo predivno mesto Crne Gore smestilo se u njenom jugozapadnom delu, ispod litice Lovćena i Orjena. Prkosi svojom lepotom i ostavlja bez daha svakog ko je zakoračio na njeno tlo ili samo „bacio pogled“ na najveći i najlepši fjord Mediterana.
Boka Kotorska ima slavnu i bogatu istoriju, a proslavili su je pomorci, majstori, iskusni graditelji, ali i brojni umni ljudi. Koračajući ulicama bokokotorskih gradova, svaki korak ličiće na hod kroz istoriju: ovde ćete videti kako se praistorijsko doba, ilirsko doba, antičko doba, gotika, renesansa, barok, prelivaju u savremeni život i traju zajedno.
Bokokotorski zaliv podeljen je na četiri manja: hercegnovski, risanski, kotorski i tivatski. Tu postoji sedam ostrva: Sveti Đorđe, Gospa od Škrpjela, Ostrvo Vavedenje, Mamula, Gospa od Milosti, Sveti Marko, Ostrvo Cvijeća. Kao prelepa biserna ogrlica na obali Boke Kotorske nižu se mali gradovi, neverovatne lepote i impresivne arhitekture.