Grčka Halkidiki

U senci Svete Gore i njenom zaleđu, izolovanog od ostatka Sveta, Halkidiki je dugo godina skrivao svoje lepote. U skorije vreme je postao centralni deo turizma severne Grčke i turizma uopšte. U dužini od oko 500km, i najudaljenija tačka od obale od nekih 40km učinili su da Halkidiki izgleda kao veliko ostrvo. Jakim uticajem mora, čini klimu Halkidikija blagom mediteranskom, što čini da leto duže traje od ostatka Grčke. Halkidiki je karakterističan po pejzažima borove šume koja doseže i do samih obala Azurnog mora. Halkidiki je podelj na tri prsta ili poluostrva: Kasandru, Sitoniju, Atos.

Olipska regija 2020:

Olimpska rivijera predstavlja savršeno mesto za sve vrste turista uz čarobnu kombinaciju vesele atmosfere i harmonije grčkih prirodnih predela sa pogledom na impresivne kanjone i moreuze. Olimpska regija apartmani 2020 pripremili su za vas sve vrste smeštaja u potpuno novim hotelima modernog dizajna koji se nalaze u blizini plaža ili na samoj obali mora. Olimpska regija apartmani zagarantovano će zadovoljiti i putnike sa najistančaniijim ukusom.
Najpoznatija turistička mesta Olimpske regije u kojima leto provodi veliki broj turista su Leptokarija, Paralija, Olympic Beach, Platamon, Litohoro i Nei Pori.