LETOVANJE 2020.
First minute POPUSTI DO -25%
KIPAR 2020.
Direktni letovi/Redovna linija

Prijavite se za naš bilten

Gde želite da putujete?

Letovanje Kipar 2020Paket aranžmani avionom

Aja Napa, Paphos, Limasol, Protaras, Larnaka

Kipar - Wikipedia

Kiparska Republika

Kipar je ostrvska država koja se nalazi u istočnom delu Sredozemnog mora. Ostrvo Kipar je dugo bilo raskršće između Evrope, Azije i Afrike, a još uvek su prisutni mnogi tragovi drevnih civilizacija – rimske, vizantijske i venecijanske.

Letovanje na Kipru 2020.

Kipar je treće po veličini ostrvo na Mediteranu. Sredozmena mediteranska klima, čini Kipar jednom od najtoplijih ostrva, sa izuzetno velikim brojem sunčanim dana tokom cele godine. Ostrvo Kipar je podeljeno na Grčki i Turski deo od 1974. godine: Republike Kipar na jugu i Turske Republike Severni Kipar. Grčki deo ostrva sa dužinom obale od oko 240km i mestima kao što su Aya Napa, Limasol i Larnaka privlače posebnu pažnju turista. Kako je Kipar dugo bio Britanska kolonija vozi se levom stranom. Kipar je jedna od najposećenijih destinacija u Evropi tokom letnjih meseci.
Poreklo imena ima više tumačenja, od grčke reči za čempres – kyparissos, po drugom od grčke reči kanu – kypros, ili po latinskom nazivu za bakar – Cuprum (Cyprium) čiji su se rudnici nekada nalazili na Kipru.
Zvanični sajt: www.cyprus.com

AGAPE MISLI NA VAS:

plaćajte aranžman na rate i to bez kamate!