Od maja počinje elektronska naplata putarine: Dve nove naplatne rampe kroz RS Makedoniju

Od maja počinje elektronska naplata putarine: Dve nove naplatne rampe kroz RS Makedoniju

 

Sistem elektronske naplate putarine na Koridoru 10 je finaliziran i prva faza počinje u maju, najavilo je Ministarstvo saobraćaja i komunikacija RS Makedonije. 

Ovaj projekat smanjiće zastoje i duge kolone na naplatnim rampama sa kojima su se turisti za Grčku suočavali prethodnih godina, a planirano je da se uvedu kartice koje će vozači kupovati pri ulasku u zemlju.

Ministar saobraćaja i komunikacija Goran Sugareski je saopštio da će se saobraćaj na svim naplatnim stanicama na autoputu pratiti preko Centra za monitoring i kontrolu. 

Centar će kontrolisati sve naplatne stanice kroz zemlju, a sa njim će biti povezane i kamere koje će ubuduće biti postavljene pored svih autoputeva i kontrolnih punktova u Negotinu, duž magistralnog puta Demir Kapija-Smokvica i u Kičevu za autoput do Ohrida. Vozači će moći da prijave probleme na putevima i kontrolisaće se ceo saobraćaj.

Elektronska naplata putarine na autoputu od Tabanovca do Bogorodice je u završnoj fazi i trebala bi početi u maju dok će deonice od Skoplja do Gostivara biti uključene u drugoj fazi.

„U maju bi trebalo da počne sa radom nova naplatna rampa kod Đevđelije, a do juna i rampa u Demir Kapiji“, rekao je Sugareski.

Očekuje se da će izgradnja na rampi u blizini Đevđelije biti završena krajem aprila ili početkom maja. Što se tiče nove rampe kod Demir Kapije, postoje problemi u njenoj izgradnji, radi se na uklanjanju klizišta i očekuje se da će rampa biti spremna do juna.

Agape Tim

Оставите одговор