Parking u Solunu

Parking u Solunu

Mnogi naši turisti koji svoj odmor provode na Halkidikiju ili Olimpskoj regiji ne propuštaju da odvoje bar jedan dan svog letovanja za posetu Solunu, a pitanje koje ih uvek brine je gde parkirati kola.

Mnoge ulice u Solunu su slobodne za parking, naravno ukoliko nađete u njima slobodno mesto. Kao i kod nas, na početku svake ulice ili raskrsnice postoji tabla sa obaveštenjem da li je parking slobodan tj. besplatan, da li se plaća ili je zabranjen (ispred javnih ustanova, nekih od stambenih zgrada itd…).

Savetujemo da pokušate da nađete mesto sa besplatnim parkingom, ali ukoliko niste u mogućnosti i morate da parkirate u ulici u kojoj se parking plaća, parkirajte svoj automobil na slobodno mesto i na prvom kiosku zatražite prodavačici tiket za parkiranje. Zakačite taj tiket – parking karticu na unutrašnji deo šoferšajbne i mirne savesti uživajte u šetnji gradom.

Cena kartice za celodnevni parking je 3-5 evra.

U delovima grada koji ne pripadaju strogom centru, policija nije baš revnosna u proveri i naplaćivanju kazni, ali zato vodite računa kada su u pitanju ulice u strogom centru, jer se može desiti da vas kazne za nepropisno parkiranje.

Subotom od 15:00 do ponedeljka 08:00 javni parking je besplatan u Solunu.

 

Garaže i podzemne garaže u Solunu

U strogom centru grada i njegovoj neposrednoj blizini, na potezu od luke Solun pa sve do Bele Kule, postoji veliki broj privatnih garaža kao i nekoliko otvorenih parkirališta. Njihovo korišćenje se naplaćuje po satu, a cene se kreću od 2.5 – 3 evra pa sve do 10 evra i više.

Na mapi koju smo postavili na početku ovog teksta možete pogledati lokacije i informacije o preko 20 parkirališta u Solunu.

Оставите одговор