U Bugarskoj uvedene elektronske vinjete
DCIM100MEDIADJI_0027.JPG

U Bugarskoj uvedene elektronske vinjete

.

Putarina u Bugarskoj se ne plaća na naplatnim rampama već je neophodno da kupite vinjetu, a to možete uraditi u blizini graničnog prelaza na kiosku sa jasno istaknutim natpisom. 

Od 01.01.2019. za putovanje kolima preko Bugarske možete kupiti takođe i elektronsku vinjetu (e-vinjetu)online putem linka ili putem aplikacije za mobilni telefon BGTOLL.

E-vinjete se kupuju po istoj ceni kao i papirne vinjete, a prednost je to što vozači neće morati da se kao do sada zaustavljaju na ulazu u Bugarsku da bi kupili vinjetu i neće morati da je lepe na staklo.  

Cene vinjeta za put kroz Bugarsku iznose:

– važnost tokom vikenda (od petka u 12:00 do nedelje u 23:59) – 10 leva (5 €)
– važnost 7 dana – 15 leva (8 €)
– važnost mesec dana – 30 leva (16 €)
– važnost 3 meseca – 54 leva (28 €)
– važnost 12 meseci – 97 leva (50 €)

Ove cene su podložne promenama, ali one obično nisu velike. Plaćanje se vrši samo u levima. Vinjete možete da kupite i na benzinskim pumpama i tamo je moguće plaćanje u evrima, ali za to je poželjno da imate tačan iznos novčića u metalu. 
Kazna za neplaćanje putarine kupovinom vinjete iznosi 50 evra. 

Ukoliko su vaša odredišta u Grčkoj ostrvo Tasos, Asprovalta, Stavros, Nea Vrasna i ostala na potezu prema Kavali i Aleksandropolisu, ili letovališta na Halkidikuju, možete razmisliti o putu kolima za Grčku preko Bugarske.

Agape Tim 

Оставите одговор