Lutraki – grad bogatih znamenitosti i najlepših plaža

Lutraki Peloponez i čitav predeo u kome su smešteni poseti i do 100.000 turista samo tokom letnjih meseci, a pogodna klima, brojne znamenitosti i turistički sadržaj čine ovo mesto atraktivnim tokom cele godine. 
More koje ga zapljuskuje je kristalno čisto, a plaže Lutrakija spadaju među najlepše u Grčkoj, pa su odmor i uživanje na njima zagarantovani. Za ljubitelje aktivnog letovanja Lutraki pruža niz mogućnosti za istraživanje znamenitosti, kojih u ovom delu Grčke zaista nije malo.
Ono što ne bi trebalo propustiti jesu antički hramovi i vizantijske crkve u okolini grada, zatim svetilište Heraion koje se nalazi na prelepom jezeru Vouliagmeni, manastiri na planini Geranija i mnoge druge atrakcije. 
Niz kafića i restorana, sa širokom ponudom tradicionalnih grčkih specijaliteta ućiniće vaš odmor posebnim, a ljubitelji noćnog provoda ne treba da brinu – Lutraki je vrlo živahan i noću!
Da li ste znali?
  • Prirodne mineralne vode Lutrakija su jedne od najcenjenijih flaširanih voda u Grčkoj i u Evropi.
  • Jedan od najstarijih i najvećih kazina u Evropi koji privlači bogatu klijentelu iz raznih delova sveta nalazi se u Lutrakiju.
  • Korintski kanal je izgrađen 1893. godine, ručno, lopatama. Građen je jedanaest godina, jer je kompanija koja je započela posao bankrotirala.
  • Mikena je poznata kao palata legendarnog kralja Agamemnona koji je poveo Grke u Trojanski rat.