Егина 2020

Егина 2020

ЕГИНА

27.05/01.06.2020.

1. дан – Полазак из Београда у поподневним часовима (у договрено време са договореног места које се добија најкасније 48 часова пред пут) и ноћна вожња кроз Србију и Македонију.

2. дан – Долазак у јутарњим часовима у Солун. Обилазак цркве Св. Димитрија Солунског где су мошти овог дивног светитеља, заштитника града Солуна. Одлазак до цркве Свете Софије и митрополије Солунске где су мошти Светог Григорија Паламе. Обилазак Солуна, а потом одлазак и посета српском војничком гробљу – Зејтинлику , те посета манастиру Светог Јована Богослова у Суротију где су мошти Светог Арсенија кападокијског и гроб Светог старца Пајсија Светогорца, а затим долазак у Паралију у касним поподневним часовима и смештај у хотел 2 или 3* у 1/2 и 1/3 собама са купатилом.

3. дан – Ујутру полазак према Егини и обилазак Камаризе, цркве Светог Нектарија и гроба старца Нектарија Виталиса кога је сам Свети Нектарије исцелио од канцера, а којег Грци већ сматрају за светитеља. Долазак у поподневним часовима у луку Пиреј и прелазак трајектом на Егину. Долазак у манастир Светог Нектарија на Егини и смештај у манастирском конаку (некатегорисан смештај) уколико добијемо благослов. Молитва за здравље и акатист светитељу. Уколико не добијемо благослов за ноћење у манастиру смештај је предвиђен у Аг.Марини или неком другом месту на острву у хотелу/вили у 1/2, 1/3 или 1/4 собама са купатилом. Ноћење.

4. дан. –  Литургија у манастиру , а потом и обилазак манастира Свете Екатерине који се налази у непосредној близини. Обилазак манастира Светог Мине и још једно ноћење на Егини у хотелу 2 или 3* или апартманима у Агиа Марини у 1/2 , 1/3 и 1/4 собама са купатилом. Ноћење.

5. дан – Ујутру прелазак у Пиреј те обилазак манастира Пантократор у околини Атине, и манастира Светог Јефрема Неамаријског. Дневна и ноћна вожња кроз Македонију и Србију.

6. дан – У јутарњим или раним поподневним часовима долазак у Београд.

ЦЕНА: 21.000 динара

Цена подразумева:

 • Превоз аутобусом туристичке класе (од 40 до 85 места).
 • Превоз трајектом на релацији Пиреј – Егина – Пиреј.
 • 1 ноћење у конацима манастира на Егини (или приватним вилама/хотелима).
 • 1 ноћење у апартманима или хотелу 2 или 3* на Егини у 1/2 , 1/3 и 1/4 собама.
 • 1 ноћења у Паралији у приватним вилама или хотелу 2 или 3* у 1/2 , 1/3 и 1/4 собама.
 • Водство и организацију пута.
 • Пратњу лиценцираног туристичког водича

* Са групом иде духовник путовања.

Цена не подразумева:

 • Оброке.
 • Групно међународно путно здравствено осигурање са покрићем од 5.000 е.
 • Индивидуалне трошкове.
 • Доплата за једнокреветну собу: 6000 динара (није могуће у манастирским конацима).
 • Доплата за друго седиште у аутобусу: 8000 динара.

Напомена: Молимо да своје помјанике испишете у више примерака пре поласка на путовање, и исповедите се код свог свештеника уколико за то имате потребу. Духовник путовања ће свакако бити на располагању.

УСЛОВИ, НАЧИН ПЛАЋАЊА, НАПОМЕНЕ:

– Плаћање је у динарима на рачун агенције који се добија уз уговор са инструкцијама за плаћање. Могуће је плаћање на рате до поласка без чекова или до 15.06.2020. уз чекове или административну забрану.

– Молимо да посебно обратите пажњу на тачку 12. Општих услова путовања која се односи на одустанак путника од путовања. ОУП су саставни део уговора који потписујете приликом пријаве.

– Агенција задржава право отказа аранжмана у случају недовољног броја путника најкасније 7 дана пред полазак, и измену редоследа обилазака и смештаја због непредвиђених околности.

– Агенција има право нумерације седишта. Сва седишта у аутобусу су стандардизована и прошла су технички преглед надлежне установе, те не постоји могућност избора седишта. Специјални захтеви за избор седишта се раде на упит и посебно се наплаћују.

– Минимум 40 путника за реализацију аранжмана. У случају мањег броја пријављених агенција задржава право промене цене уз сагласност пријављених путника. У случају неслагања путника, агенција задржава право отказа аранжмана седам дана пред почетак путовања! Организатор путовања задржава право измене редоследа појединих садржаја у програму у току путовања због једноставније реализације.

– У собе се улази првог дана боравка од 15:00 – 23:00 часова (постоји могућност ранијег или каснијег уласка услед „више силе“). Хотели и апартмани из понуда регистровани су, прегледани и стандардизовани од стране Националне туристичке асоцијације државе у којој се налазе, сем за оне који нису категорисани што је јасно назначено у програму. За евентуална одступања и квалитет услуге у оквиру хотела организатор путовања не сноси одговорност. То искључиво зависи од хотела. Организатор задржава право промене хотела у истој или вишој категорији.

– Манастирски конаци нису категоризовани и квалитет се разликује од манастира до манастира.

– Дужина трајања слободног времена за индивидуалне активности током програма путовања зависи од објективних околности (нпр. дужине трајања обилазака, термина полазака…).

– За све информације дате усменим путем, агенција не сноси одговорност. Једино валидан је писани програм путовања истакнут у просторијама агенције организатора или овлашћеног субагента.

– Организатор путовања задржава право промене програма путовања услед непредвиђених објективних околности (нпр. гужва на границама, гужва у саобраћају, затварање неког од локалитета предвиђеног за обилазак…).

– Потписник уговора о путовању или представници групе путника обавезни су да све путнике упознају са уговореним програмом путовања, условима плаћања и Општим условима путовања организатора путовања.

-Тачно време поласка агенција одређује најкасније 24ч. пред путовање. Време доласка се не може предвидети јер зависи од пуно фактора.

– Факултативни излети нису обавезни део програма и зависе од броја пријављених путника. Цена се састоји од трошкова резервације, превоза, водича, улазница, организације… Термини факултативних излета су променљиви и зависе од слободних термина по локалитетима, броја пријављених путника и објективних околности.

– Лични пртљаг унесите са собом у аутобус. Пртљаг из бункера се не вади до смештаја у хотел/апартман, јер возачи своје паузе користе за одмор, ради ваше безбедности.

– Двокреветна соба може да садржи два одвојена кревета или један брачни кревет, а трокреветна соба три одвојена лежаја или један брачни и један одвојени, итд.

– Полазак је из Београда, и успутно стајање је могуће само на предвиђеним стајалиштима за туристички аутобус, ради ваше безбедности и то само ако аутобус пролази туда. Дакле, успутно скупљање путника је могуће само уколико се место стајања поклапа са рутом и уколико је потпуно безбедно за заустављање аутобуса.

-Ово путовање је поклоничко, тако да смештај у манастирима није категорисан, али је надасве пристојан.

-У аутобусу се слушају искључиво духовне песме на српском, румунском, грчком, руском, енглеском и црквенословенском језику. Путовање је са благословом духовника и духовно руковођено свештеником.

– Агенција не сноси одговорност за непредвиђене околности на путу и евентуална кашњења.

– За путнике који поседују биометријски пасош Р.Србије није потребна виза ни за једну од земаља кроз коју пролазимо, док се држављани других земаља који не поседују пасош Р.Србије морају сами распитати о визном режиму, те и сами обезбедити визу ако је то потребно. Агенција не сноси одговорност за добијање/одбијање визе и новац се не враћа у случају одбијања, тј. и у овом случају важе ОУП организатора путовања агенције Ловћен (тачка 12. која се тиче одустанка путника од путовања).

– Због недовољног броја путника или услед више силе, агенција може отказати путовање до 7 дана пред полазак уз враћање новца приајвљеним путницима.

*Уз ову понуду важе општи услови путовања агенције “Ловћен” усаглашени са ЈУТА! Организатор Ловћен д.о.о, Лиценца ОТП 259/2010, полиса на 300.000 еур за обештећење путника ДДОР Нови Сад.

Оставите одговор