Света Русија 2020.

Света Русија 2020.

РУСИЈА – АУТОБУСОМ

21 дан (15 ноћења) – 26.07/14.08.2020.

Почајев, Кијев, Оптина, Москва, Владимир, Дивјејево, Муром, Сергијев Посад, Вирица, Санкт Петербург, Свирски манастир , Псковско-печерски манастир, Минск

 

26.07 – 1. ДАН – Полазак у ранијим послеподневним часовима из Београда и Новог Сада. Ноћна и дневна вожња кроз Мађарску и Украјину. Граничне формалности. Уколико буду гужве на граници Мађарска-Украјина, могуће путовање преко Румуније.

27.07 – 2. ДАН – Долазак у поподневним часовима у Почајев, смештај у хотел. Време за одмор а потом обилазак манастирског комплекса – Почајевске лавре. Ноћење у хотелу 2* или 3* у двокреветним, трокреветним или четворокреветним собама са купатилом, у центру Почајева.

28.07 – 3. ДАН – Литургија и слободно време за обилазак манастирског комплекса, а потом полазак према Кијеву. Долазак у Кијев у вечерњим часовима и смештај у хотел 2* или 3* у ширем центру града или околини Кијева. Ноћење у 1/2 , 1/3 или 1/4 собама са купатилом.

29.07 – 4. ДАН – Литургија у Кијево-Печерској лаври и обилазак лавре (Даљње и ближње пештере) . У вечерњим часовима полазак за Русију. Ноћна вожња са граничним формалностима.

30.07 – 5. ДАН – Долазак у Оптину ујутру. Обилазак комплекса. Могуће погружавање у источнику. Ноћење у манастирским конацима у вишекреветним собама (некатегорисан смештај – могући спратни кревети).

31.08 – 6. ДАН – Рана литургија и полазак за Москву. Обилазак пустиње Шамордино где је такође могуће погружавање. Долазак у Москву у послеподневним часовима. Обилазак Даниловског манастира где се налази и резиденција патријарха Кирила (мошти Светог Данила). Смештај у хотел у ширем подручју Москве. Ноћење у хотелу 2* или 3* у двокреветним, трокреветним или четворокреветним собама са купатилом.

01.08 – 7. ДАН – Литургија у Новоспаском манастиру где је икона Свецарице и слободно време за ручак, потом одлазак до Покровског манастира где ће бити времена да се размени новац и евентуално купи цвеће за Свету Матрону Московску. Поклоњење моштима светитељке и акатист уколико време дозволи. Одлазак и обилазак Донског манастира (мошти Светог Тихона). Повратак у хотел. Ноћење.

02.08 – 8. ДАН – Литургија у Сретењском манастиру где су мошти Светог Илариона, а потом одлазак до храма Христа Спаситеља где је могуће направити паузу за ручак. Потом пешака одлазак до Црвеног трга и посета Казанског храма и обилазак центра града – Кремља, Црвеног трга и храма Василија Блаженог – поклоњење моштима. (Уласци на посебне локалитете (музеје, крипте…) се плаћају независно од цене аранжмана и можете их обићи у слободном времену). Слободно време. Повратак у исти хотел. Ноћење.

03.08 – 9. ДАН – Рано ујутру полазак за Владимир. Долазак у Владимир и обилазак Димитријевског храма, Успенског Саборног храма (где се налазе мошти Светог Андреја Богољубивог, део моштију Св.Александра Невског, фреска Андреја Рубљова), а потом одлазак у Муром и обилазак Светотројицког манастира и поклоњење моштима Светог Петра и Свете Февроније и Благовештенског манастира где су мошти Светог благоверног кнеза Константина и синова Михаила и Теодора. Полазак за Дивјејево и смештај у манастирски хотел (1/4 , 1/5 или 1/6 са купатилом) у вечерњим часовима. Литија Канавком Мајке Божје са сестринством манастира. Ноћење.

04.08 – 10. ДАН – Литургија, целивање моштију Светог Серафима и обилазак комплекса. Одлазак на Источник Св. Серафима аутобусом и погружење. Повратак у комплекс, слободно време. Још једном литија Канавком Мајке Божје. Вечерња служба. Ноћење у истом манастирском хотелу.

05.08 – 11. ДАН – Рана литургија. Слободно време и у раним послеподневним часовима полазак за Сергијев Посад. Долазак у вечерњим часовима и смештај у хотел или манастирски хотел (1/3, 1/4 , 1/5 или 1/6 собе са купатилом).

06.08 – 12. ДАН – Литургија. Одјава из хотела око подне. Обилазак манастирског комплекса и поклоњење моштима Светом Сергеју Радоњешком. Полазак за Петроград у вечерњим часовима и успутни обилазак Покровског манастира у Хаткову где се налазе мошти родитеља Светог Сергија, преподобних Кирила и Марије (уколико време дозволи). Ноћна вожња.

07.08 – 13. ДАН – У јутарњим часовима долазак у Вирицу. Обилазак цркве Св. Серафима Вирицког где се налази гроб овог светитеља. Долазак у Петроград у раним послеподневним часовима. Обилазак манастира Светог Александра Невског , слободно време у манастиру, те смештај у хотел. Слободно време за индивидуални обилазак града. Смештај у хотел у ширем центру града у 1/2 , 1/3 и 1/4 собама са купатилом. Слободно време. Ноћење.

08.08 – 14. ДАН – Литургија у Јованском женском манастиру, поклоњење моштима Светог Јована Кронштатског и акатист овом дивном светитељу, потом одлазак на Смоленско гробље где је капела Св. Ксеније Петроградске и поклоњење овој дивној светитељки – акатист, потом панорамско разлгедање светиња Петрограда (Исакијевски собор, Казањски собор, Петропавловска тврђава, Спас на крви) са локалним водичем. Ноћење у истом хотелу.

09.08 – 15. ДАН – Одлазак рано ујутру за Свир где су потпуно нетрулежне мошти Светог Александра Свирског. Повратак у Петроград у вечерњим часовима и смештај у исти хотел. (Уколико неко жели да остане у Петрограду може овај дан искористити за индивидуалне обиласке локалитета). 10.08 – 16. ДАН – Слободно време за одмор или иднивидуалне активности (предлог: индивидуални одлазак до подворја Оптине пустиње), око подне полазак за Псков и обилазак Гачине, храма где су мошти Марије Гачинске, чији се гроб налази на Смоленском гробљу, где је капела Свете Ксеније Петроградске, а у вечерњим часовима долазак у Псковско-Печерски манастир. Смештај у манастирским конацима (вишекреветне собе – некатегорисан смештај, могући спратни кревети).

11.08 – 17. ДАН – Литургија и слободно време за ручак. Обилазак ПСКОВСКО -ПЕЧЕРСКОГ комплекса, а потом и пештера уколико буду отворене. потом полазак у вечерњим часовима за Белорусију преко Летоније. Ноћна вожња.

12.08. – 18. ДАН – Долазак у јутарњим часовима у Минск. Обилазак града и комплекса манастира Свете Јелисавете. Смештај у манастирском хотелу у вишекреветним собама са купатилом. Слободно време. Ноћење.

13.08 – 19. ДАН – Литургија у манастиру Свете Јелисавете, а потом полазак за Пољску. Долазак касно увече у Пољску у околину Решова и смештај у школски интернат у 1/4 и 1/5 и 1/6 собама са купатилом.

14.08. – 20. ДАН – Обилазак Православне цркве и мале Православне црквене заједнице у Пољској. Полазак послеподне за Београд.

15.08. – 21. ДАН – Долазак у Београд у послеподневним часовима.

ЦЕНА: 60.000 динара

Могућност плаћања на рате без чекова до 15 дана пред полазак или на 16 једнаких рата до 15.12.2020. уз чекове или административну забрану.

Аранжман обухвата:

  • Превоз високоподним туристичким аутобусом високе класе.
  • Смештај на бази 15 ноћења и то: 8 ноћења у хотелима 2* или 3* и , 4 ноћења у манастирским хотелима у собама са купатилом, 2 ноћења у манастирским конацима (вишекреветне собе без купатила), 1 ноћење у школском интернату = 15 ноћења.
  • Лиценцираног пратиоца групе све време путовања са знањем руског језика * са групом иде духовник путовања.

Аранжман не обухвата:

  • Индивидуалне трошкове путника.
  • Улазнице за обиласке који нису предвиђени програмом и оне које обилазимо панорамски а желите да их посетите.
  • Обавезно међународно путно-здравствено осигурање – 2000 дин.
  • Храну. Храну можемо по најповољнијим условима обезбедити баш у манастирским комплексима које обилазимо.

Напомена: Молимо да своје помјанике испишете у више примерака пре поласка на путовање, и исповедите се код свог свештеника уколико за то имате потребу. Духовник путовања ће свакако бити на располагању.

Доплата за посебан тип собе и за место у аутобусу у овом програму није могуће.

УСЛОВИ, НАЧИН ПЛАЋАЊА, НАПОМЕНЕ:

– Плаћање је у динарима на рачун агенције који се добија уз уговор са инструкцијама за плаћање. Могуће је плаћање на рате до поласка без чекова или до 15.12.2020. уз чекове или административну забрану, али са уплатом депозита од 30%.

– Молимо да посебно обратите пажњу на тачку 12. Општих услова путовања која се односи на одустанак путника од путовања. ОУП су саставни део уговора који потписујете приликом пријаве.

– Агенција задржава право отказа аранжмана у случају недовољног броја путника најкасније 7 дана пред полазак, и измену редоследа обилазака и смештаја због непредвиђених околности. Смештај може бити исте или боље категоризације.

– Агенција има право нумерације седишта. Сва седишта у аутобусу су стандардизована и прошла су технички преглед надлежне установе, те не постоји могућност избора седишта. Специјални захтеви за избор седишта се раде на упит и посебно се наплаћују уколико за то има могућности. Доплата за друго седиште је такође евентуално могућа, уз претходни упит. Тоалети у аутобусу нису у функцији, а паузе се праве спрам законских возачких сатница. Организатор настоји да изађе у сусрет за чешће паузе уколико је то могуће.

– Минимум 45 путника за реализацију аранжмана. У случају мањег броја пријављених агенција задржава право промене цене уз сагласност пријављених путника. У случају неслагања путника, агенција задржава право отказа аранжмана седам дана пред почетак путовања! Организатор путовања задржава право измене редоследа појединих садржаја у програму у току путовања због једноставније реализације.

– У собе се улази првог дана боравка од 14:00 – 23:00 часова (постоји могућност ранијег или каснијег уласка услед „више силе“). Хотели и апартмани из понуда регистровани су, прегледани и стандардизовани од стране Националне туристичке асоцијације државе у којој се налазе, сем за оне који нису категорисани што је јасно назначено у програму. За евентуална одступања и квалитет услуге у оквиру хотела организатор путовања не сноси одговорност. То искључиво зависи од хотела. Организатор задржава право промене хотела у истој или вишој категорији. Организатор путовања задржава право размештаја путника по собама, уколико нису доплатили одређену структуру собе. Организатор ће се трудити да путнике споји у смештајне јединице увек водећи рачуна о полној структури, а трудиће се и да спаја путнике сличних година, што не може бити обећано. Тако се избегава обавезна доплата за једнокреветну собу и евентуалне доплате за двокреветну собу (ако је то назначено програмом). Квалитет интернет конекције у смештају где је назначено да га има није гарантован и зависи од пружаоца интернет услуге, техничке опреме и временских услова.

– Аутобус ће путнике довести до физички најближе могућег места смештајној јединици, а путници су дужни да сами свој пртљак понесу до објекта.

– Манастирски конаци нису категоризовани и квалитет се разликује од манастира до манастира.

– Дужина трајања слободног времена за индивидуалне активности током програма путовања зависи од објективних околности (нпр. дужине трајања обилазака, термина полазака…).

– За све информације дате усменим путем, агенција не сноси одговорност. Једино валидан је писани програм путовања истакнут у просторијама агенције организатора или овлашћеног субагента.

– Организатор путовања задржава право промене програма путовања услед непредвиђених објективних околности (нпр. гужва на границама, гужва у саобраћају, затварање неког од локалитета предвиђеног за обилазак…) – Потписник уговора о путовању или представници групе путника обавезни су да све путнике упознају са уговореним програмом путовања, условима плаћања и Општим условима путовања организатора путовања.

-Тачно време поласка агенција одређује најкасније 24ч. пред путовање. Време доласка се не може предвидети јер зависи од пуно фактора.

– Факултативни излети нису обавезни део програма и зависе од броја пријављених путника. Цена се састоји од трошкова резервације, превоза, водича, улазница, организације… Термини факултативних излета су променљиви и зависе од слободних термина по локалитетима, броја пријављених путника и објективних околности.

– Лични пртљаг унесите са собом у аутобус. Пртљаг из бункера се не вади до смештаја у хотел/апартман/манастир, јер возачи своје паузе користе за одмор, ради ваше безбедности.

– Двокреветна соба може да садржи два одвојена кревета или један брачни кревет, а трокреветна соба три одвојена лежаја или један брачни и један одвојени, итд.

– Полазак је из Београда, и успутно стајање је могуће само на предвиђеним стајалиштима за туристички аутобус, ради ваше безбедности и то само ако аутобус пролази том рутом. Дакле, успутно скупљање путника је могуће само уколико се место стајања поклапа са рутом и уколико је потпуно безбедно за заустављање аутобуса.

-У аутобусу се слушају искључиво духовне песме на свим језицима. Путовање је са благословом духовника и духовно руковођено свештеником.

– Агенција не сноси одговорност за непредвиђене околности на путу и евентуална кашњења.

– За путнике који поседују биометријски пасош Р.Србије није потребна виза ни за једну од земаља кроз коју пролазимо, док се држављани других земаља који не поседују пасош Р.Србије морају сами распитати о визном режиму, те и сами обезбедити визу ако је то потребно. Агенција не сноси одговорност за добијање/одбијање визе и новац се не враћа у случају одбијања, тј. и у овом случају важе ОУП организатора путовања агенције Ловћен (тачка 12. која се тиче одустанка путника од путовања).

– Организатор путовања није овлашћен и не цени ваљаност путних и других исправа. Препорука је да проверите потребно важење пасосша за земљу у коју идете, а најчешће је то 3 или 6 месеци по повратку са путовања, у зависности од земље у коју се путује. У случају невалидности пасоша, агенција не сноси одговорност и није дужна да врати новац.

– Агенција ни на који начин не може да утиче и не сносни одговорност на дискреционо право граничне полиције било које од земаља кроз које пролазимо да не пусти путника у одређену земљу или га депортује. У том случају не постоји обавеза повраћаја уплаћених средстава.

– Измене имена путника, броја пасосша, измене места уласка или било које друге измене које се тичу саме реализације путовања могуће су најкасније 5 дана пред пут. Свака измена после тог времена сматраће се одустанком и новом пријавом где је задржавање 100% по одустаку.

– Због недовољног броја путника или услед више силе, агенција може отказати путовање до 7 дана пред полазак уз враћање новца приајвљеним путницима.

– Код авио аранжмана могуће је благо померање датума путовања у зависности од тренутка формирања групе и реда летења авио компаније.

*Уз ову понуду важе општи услови путовања агенције “Ловћен” усаглашени са ЈУТА! Организатор Ловћен д.о.о, Лиценца ОТП 259/2010, полиса на 300.000 еур за обештећење путника ДДОР Нови Сад.

Оставите одговор